Månadsbrev September

Sundsta 2022-09-01
Hej!

Ny månad och ytterligare ett månadsbrev!

Hösten kom snabbt i år och idag spelades det golf i mössa.

Det förra månadsbrevet handlade i princip bara om greenerna, jag kommer fortsätta informera om dessa då greenernas kvalitet är en stor del av spelet.

Samtliga greener svarade bra på den ”behandling” dom fick i början av augusti.?Vi ser en stark tillväxt i de dåliga partierna och spelarna upplever bollrullen som jämnare nu än då. Krypvenssådden började synas redan efter 6 dagar och har nu etablerat sig väl greenerna!

Vi utförde under denna vecka ännu en djupluftning med efterföljande dressning, detta påskyndar processen ytterligare.

Vi har även ”handdressat” de sämsta partierna med dressraka samt stödsått vissa områden efter luftningen.

Planen är att lufta och stödså greenerna ytterligare en gång innan året är slut.

Personligen anser jag nu att greenerna är relativt bra! Green 1, 2, 4 och 11 är fortfarande de sämsta men växer snabbt ihop.

Vi har utöver greenjobben påbörjat ett långsiktigt projekt att justera sprinklerlocken längsmed banan. Dessa flyttas naturligt av rörelser i marken vilket ger en dålig spridning av vattnet.

De nya teena på banan har blivit stressade av att vi börjat klippa för tidigt i hopp om att öppna snabbt. Att stressa nysått gräs straffar sig ofta och nu låter vi dessa tees växa ostört en tid framöver.

Vinterplaneringen är igång sedan länge!?Ett av de stora jobben vi skall göra är bunkrarna! Dessa skall skäras till, fyllas med sand, rensas från ogräs mm.?Vi kommer även att lägga igen några bunkrar då dom är bortom all räddning att göra bra.

Jag tar gärna in ”förbättringsönskemål” från er som läser dessa mail.?Det kan vara precis vad som helst som ni stör er på när ni är hos oss.?Märker jag att många önskar samma sak, är det såklart prioriterat från min sida.

Passa på att njuta av banan och varandras sällskap innan frosten börjar slå till!
Trevlig helg!

Följ oss gärna på Facebook för bilder och pågående projekt om vad vi gör på Sundsta!

Vi ses på Sundsta Golf
Peter Jungstedt
0175-60553
golf@sundsta.se