Jägarexamen på 3 dagar, 50 minuter från Stockholm, Arlanda och Uppsala!

Välkommen att ta din jägarexamen i intensivkursformat på Sundsta Säteri!

Under tre långa och intensiva dagar från tidig morgon till sen kväll så lär vi ut teori, säker vapenhantering och skytte samt genomför samtliga prov. Därtill så talar vi om kötthantering och tillagning, oftast visar vi dig även praktiskt hur man tar ur samt flår ett vilt. Vi kikar på biotoper, vildsvin och hjortar under kursen eftersom miljön här minst sagt är jaktlig. Vi äter gott och skrattar mycket under våra kurser. Sundsta andan är avslappnad men professionell. Vi har 30 års erfarenhet av Jägarexamensutbildning och är en av Sveriges största arrangörer av intensivkurser och våra lärare har mycket lång erfarenhet från att hålla dessa kurser. En stor andel av våra deltagare kommer på rekommendation från tidigare elever, ett förtroende vi är mycket stolta över.

I priset ingår allt du behöver för att ta din examen, helpension, lån av vapen, ammunition och ett teorimaterial. Det enda som tillkommer är de officiella provavgifterna, från 1300 kr. Har du dyslexi eller andra språksvårigheter kan du genomföra teoridelen muntligt.

Efter kursen så har vi regelbundna träningsskytten mot lerduvor med instruktion samt en Facebookgrupp för våra fd elever där man kan ställa frågor om allt från jakt och vapen till recept eller bara diskutera olika ämnen.

Vill du sedan fortsätta att lära dig mer om jakt, (jägarexamen är trots allt bara ett första steg), så kopplar vi vår jakt allt mer mot utbildning. Vi har klubbar för nya jägare, arrangerar nybörjarjakter, stycknings och viltmatlagningskurser med mera.

Jägarexamen program

Jägarexamensutbildningen på Sundsta Säteri startar kl. 08:00 dag 1 med presentation och genomgång. (Men den börjar egentligen hemma hos dig långt tidigare med teoristudier på kammaren. Vi kan inte nog understryka vikten av att köpa någon av böckerna och studera denna samt vårt teorimaterial innan kursen.)

Under kommande intensiva dagar varvar våra kunniga lärare och instruktörer praktisk övning på skjutbanan med teorilektioner för att ge dig möjlighet att klara samtliga prov samt för att förbereda dig för ditt kommande jägarliv.

Vid helpension bor du i dubbel eller flerbäddsrum. Boendet vi erbjuder är av enklare standard i små hus och stugor, självklart med dusch & toalett samt lakan och handdukar.

Kursen avslutas ca 15:00 dag 3 då vår förhoppning är att du har ett komplett jägarexamensbevis i din hand!

Jägarexamen Litteratur:

  • Senaste versionen av ”Jägarskolan” ( Svenska Jägareförbundet ) finns hos www.jagareforbundet.se , välsorterade bokhandlare eller jaktbutiker. ”Jägarskolan” finns även som ljudbok.

Du måste köpa eller ha tillgång till denna bok och plugga ordentligt innan kursen. Samt skaffa en betalapp med frågor. Till Jägarskolan finns en utökad digital betaldel med frågor. Skaffa denna alt betalappen Jägarexamen.  De nya digitala provet kräver ordentliga förstudier och uppskjutning förutsätter avklarat teoretiskt prov. Vi har mycket hög procent godkända elever men dessa har också pluggat ordentligt. Utan förstudier så klarar man inte provet oavsett hur bra vi är på att lära ut.

Kommande Jägarexamen Utbildningar

Boka eller läs mer om våra erbjudanden

Presentkort

 

12999,00 kr

Presentkort

Öppet Presentkort