Jägarexamen på 3 dagar 50 minuter från Stockholm, Arlanda och Uppsala!

COVID 19 info: Vi vill informera er om att Sundsta har öppet som vanligt! Vi har självklart gjort anpassningar för att säkerställa såväl gästers som personalens hälsa, men är övertygade att det finns ett behov av att umgås med familj, vänner och arbetskamrater i mindre grupper och då gärna utomhus.

Välkommen att ta din jägarexamen i intensivkursformat på Sundsta Säteri!

Under tre långa och intensiva dagar från tidig morgon till sen kväll så lär vi ut teori, säker vapenhantering och skytte samt genomför samtliga prov. Därtill så talar vi om kötthantering och tillagning, oftast visar vi dig även praktiskt hur man tar ur samt flår ett vilt. Vi kikar på biotoper, vildsvin och hjortar under kursen eftersom miljön här minst sagt är jaktlig. Vi äter gott och skrattar mycket under våra kurser. Sundsta andan är avslappnad men professionell. Vi har mer än 25 års erfarenhet av Jägarexamensutbildning och är en av Sveriges största arrangörer av intensivkurser och våra lärare har mycket lång erfarenhet från att hålla dessa kurser. En stor andel av våra deltagare kommer på rekommendation från tidigare elever, ett förtroende vi är mycket stolta över.

I priset ingår allt du behöver för att ta din examen, helpension, lån av vapen, ammunition och ett teorimaterial. Det enda som tillkommer är de officiella provavgifterna, från 1050 kr. Vi erbjuder också möjligheten att genomföra utbildningen på engelska. Har du dyslexi eller andra språksvårigheter kan du genomföra teoridelen muntligt.

Efter kursen så har vi regelbundna träningsskytten mot lerduvor med instruktion samt en Facebookgrupp för våra fd elever där man kan ställa frågor om allt från jakt och vapen till recept eller bara diskutera olika ämnen.

Vill du sedan fortsätta att lära dig mer om jakt, (jägarexamen är trots allt bara ett första steg), så kopplar vi vår jakt allt mer mot utbildning. Vi har klubbar för nya jägare, arrangerar nybörjarjakter, stycknings och viltmatlagningskurser med mera.

Jägarexamen program

Jägarexamensutbildningen på Sundsta Säteri startar kl. 08:00 dag 1 med presentation och genomgång. (Men den börjar egentligen hemma hos dig långt tidigare med teoristudier på kammaren. Vi kan inte nog understryka vikten av att köpa någon av böckerna och studera denna samt vårt teorimaterial innan kursen.)

Under kommande intensiva dagar varvar våra kunniga lärare och instruktörer praktisk övning på skjutbanan med teorilektioner för att ge dig möjlighet att klara samtliga prov samt för att förbereda dig för ditt kommande jägarliv.

Vid helpension bor du i trivsamma stugor, dubbel eller flerbäddsrum. Lakan och handduk ingår.

Kursen avslutas ca 15:00 dag 3 då vår förhoppning är att du har ett komplett jägarexamensbevis i din hand!

Jägarexamen Litteratur:

  • ”Din väg till Jägarexamen” ( Jägarnas Riksförbund ) Denna går att hitta på www.adlibris.se eller www.bokia.se
  • ”Jägarskolan” ( Svenska Jägareförbundet ) finns hos www.jagareforbundet.se , välsorterade bokhandlare eller jaktbutiker.”Jägarskolan” finns även som ljudbok.

Du måste köpa eller ha tillgång till någon av dessa böcker och plugga ordentligt innan kursen. Desto bättre påläst du är, desto mer kommer du att lära dig under kursen. Boken kommer dessutom fungera som uppslagsbok i många år efter examen.

Kommande Jägarexamen Utbildningar

Boka eller läs mer om våra erbjudanden