Månadsbrev Augusti

Sundsta 2022-08-06
Hej!
Ny månad och ytterligare ett månadsbrev!

Jag måste börja med att be om ursäkt för hur greenerna varit under denna säsong! Med facit i hand kunde vi inte tro att det skulle ta såhär lång tid att få dom bra igen.

Vi har spenderat stora summor pengar på gräsfrön, hyra av maskiner, gödningspreparat samt arbetstimmar på att snabbt få igång dom och ändå känns det som ett misslyckande!

Under denna vecka har vi djupluftat greenerna för att ”knäcka” den hårda ytan som ej släpper upp gräset som vi vill.

Nästa planerade steg på greenerna är att djuplufta, stödså med krypven, dressa och ”borsta”! Vi hoppas kunna utföra detta jobb i slutet av kommande vecka eller veckan därpå.

Vår konsult Kim är också väldigt tydlig med att de åtgärder vi gör idag, bäddar för en bättre framtid för våra greener! (Det finns tydligen många genvägar att ta, men de straffar sig på sikt)

Jag förstår till fullo att ni som spelar tycker att detta är trist!
Samtidigt hoppas jag att ni förstår att detta är ett riktigt ”skit-år” och att vi gör allt vi kan för att inte hamna här igen.

Utöver greenerna så ser det mesta ganska bra ut på banan!
Vi får beröm för de röjningsarbeten som gjordes under vintern, samt vägar och allmän uppfräschning längsmed hålen.
Vi fortsätter att smida planer för kommande säsonger om hur vi skall lyfta banan ytterligare!

Våra nya tees har tyvärr tagit längre tid i sin etablering än planerat, men kommer att öppnas under säsongen. (Hål 10, 17 och 18 inom kort)

Vi hoppas att vi får en fin sensommar tillsammans med en mild höst och att banan kan hålla öppet under helgerna november ut. (Förra året stängde vi den 20/12)

Följ oss gärna på Facebook för bilder och pågående projekt om vad vi gör på Sundsta!

Vi ses på Sundsta Golf

Peter Jungstedt
0175-60553
golf@sundsta.se