Månadsbrev Juli

Sundsta 2022-07-03
Hej!

Ny månad och ytterligare ett månadsbrev!

Äntligen kom värmen och våra ”vintertrötta” greener har verkligen vaknat till liv.

Dom är fortfarande inte bra, men just nu växer det så det knakar och varje dag kan man se en förbättring. Vi sådde greenerna ytterligare en gång för snart 2 veckor sedan och det gräset börjar nu så sakteliga komma upp ur marken.
Vi kommer intensivera dressschemat för att få en jämnare spelyta samt skydda det nya gräset en aning.

Fredagen den 1/7 sänktes klipphöjden från 3,8mm till 3,2mmSå fort vi fått en bra turf kommer vi att lufta samt vertikalskära greenerna med efterföljande dressning. (Detta påbörjas under kommande vecka)Gällande greenerna har vi lagt stora resurser på att få dom bra igen, vi räknar med att dom kommer att vara bättre än någonsin från augusti och framåt.

Även våra nya tees har tagit fart! Vi har stödsått samtliga nya tees för att påskynda processen ytterligare.Hål 6 öppnades förra veckan och vi hoppas att de andra öppnas inom 2 veckor.

Killarna på banan börjar 05:00 och klipper efter veckoschema. (Tees, fairways, greener och ruff) Så fort dom är klara startar dom trimmers och röjer dikeskanter och andra platser där vi inte kommer åt med klipparna. Vinka gärna och ge en tumme upp när ni passerar då det är extremt jobbigt att köra trimmer i denna värme.

Robotgräsklipparen på 9-hålsbanan kämpar på och vi börjar bli väldigt positivt inställda över vad den klarar av att göra.?”Barnsjukdomarna” är borta och resultatet börjar bli väldigt bra.?Vi klipper för stunden på ca 30mm och har som målsättning att landa på 25mm.
De spelare som ofta spelar 9-hålsbanan vittnar om en stor förbättring i gräskvalitet samt att det är lättare att hitta bollen nuförtiden.

Med tanke på den rådande värmebölja vi haft måste vi ibland stödvattna banans torra delar dagtid. Även våra nysådda tees måste hållas fuktiga för att gräset skall etableras snabbt.?Detta sköts manuellt och vi försöker att ”störa” spelet så lite som möjligt.

Sedan förra månadsbrevet skrevs har vi utfört följande arbeten:

  • Stödsått samtliga greener ännu en gång
  • Kört trimmer utmed hela banan (ständigt pågående projekt)
  • Dressat samtliga greener och nya teesStödsått samtliga tees

Följ oss gärna på Facebook för bilder och pågående projekt om vad vi gör på Sundsta!

Vi ses på Sundsta Golf
Peter Jungstedt
0175-60553
golf@sundsta.se