Månadsbrev December

Sundsta 2022-11-29
God morgon och välkommen till december månads nyhetsbrev.

Lördagen den 12/11 hade vi ca 120 spelare på banan. Det var drygt 15 grader varmt, många spelade i kortärmat och minst en person i shorts!?En vecka senare kom det närmare 20 cm snö som fortfarande täcker det mesta av banan.

Igår tog jag beslutet att vi stänger 18-hålsbanan för säsongen, samtliga prognoser säger att vintern kommer att fortsätta ett tag till.

Hur banan kommer att reagera på detta är som vanligt helt omöjligt att säga.?Förra året hade vi kraftig tjäle i marken när det kom blötsnö. (Därav isbildningen som uppkom)

Om detta håller i sig finns istället för isbildning risk för svampangrepp då marken är fuktig och snön isolerar fukten.

Oavsett står vi väldigt förberedda på de flesta vinterscenarier och kommer agera om vi känner oss oroliga.

Bunkerarbetet har fortsatt i bra takt. De enda bunkrarna som ännu är orörda är på hål 9, samt de vi behöver grävmaskin till. (Hål 6 och 10)

Vi har påbörjat igenfyllnad av bunkern på hål 2, den högra greenbunkern på hål 4, halva första- bunkern på hål 6, greenbunkern på hål 11, samt bunkern på hål 18.

Det återstår att finjustera samt fylla med sand i de bunkrar som är påbörjade.

Robotgräsklippare
Vi har tagit beslutet att gå vidare med projektet att ”robotisera” 18-hålsbanan!Planen är satt över en treårsperiod med två nya klippare varje höst förutsatt att det fungerar som vi önskar.

Den första roboten är redan uppkopplad och hann klippa lite på hål 1, 9, 18 innan snön kom. När den andra är installerad kommer dessa två robotar att täcka nuvarande hål 1, 8, 9, 10, 18. Klippytan på dessa hål är närmare 12 hektar och vi frigör ca 30 arbetstimmar i veckan på detta.

Planerade röjningsarbeten
Det stora jobbet i år är att ge oss på hasselbacken mellan hål 2 och 14.Även om den är vacker så behöver den omhändertas bättre då många av träden är döda.En stor fördel med detta projekt är att tee 14 kommer att må mycket bättre än det gör idag då nuvarande vegetation skuggar gräset under större delen av dagen.

Vi skall även ta bort lite träd runt gul tee på hål 4 och 11. (Mindre löv och mer sol)

Arbetsbil?
Vi är på jakt efter en bil att transportera oss själva samt div arbetsredskap i.Finns det kanske någon som läser detta som har en bil som börjar bli redo att pensioneras på heltid? Då vi har duktiga mekaniker på Sundsta gör det ingenting om den har sina brister eller är obesiktigad och avställd. (Så länge den går att köra kan vi fixa det mesta)Det skall helst vara en kombi eller liknande så att vi får plats med röjsågar och dylikt.

Ring mig vid intresse om detta på 0175-60553

Avgifter 2023:
Vår målsättning är och kommer alltid att vara ”Sveriges mest prisvärda golfbana”!2022 blev som tidigare nämnt ett skitår, och när golfbanorna runtom i landet sett ut som dom gjort efter den hårda vintern är det svårt att bedöma vad som är prisvärt och inte.

Vi valde att informera och rabattera samtliga gästspelare med 50kr per runda som en kompensation för greenernas kvalitet.?De flesta tyckte att det var en fin gest samtidigt som vissa andra tyckte att vi borde rabatterat mer. Personligen tycker jag att man inte skall prata om hur mycket rabatt man får, utan hur mycket man betalar för en runda golf. Om det sedan är värt beloppet är upp till var och en att avgöra.

Det har även inkommit önskemål om kompensation för våra fullvärdiga medlemmar.?Jag har hört mig för på andra klubbar hur dom ser på saken i en sådan situation, svaret är enhälligt att någon kompensation ej betalas ut för att banan varit dålig.

  • Fullvärdigt medlemskap för ny medlem 5500kr
  • Vardagsmedlemskap för ny medlem 4300kr
  • Medlemskap 9-hålsbanan 3000kr
  • Fullvärdigt ungdomsmedlemskap (Född 2008 eller senare) 2500kr
  • Greenfeemedlemskap (alltid 50 kr rabatt på greenfee) 350kr

Till er som var fullvärdiga medlemmar under 2022 erbjuder vi ”Kompensationsmedlemskap” vilket innebär att ni endast får betala 5000kr för säsongen 2023.

Till er som var vardagsmedlemmar under 2022 erbjuds ni att köpa ett fullvärdigt medlemskap för 5000kr eller förnya erat vardagsmedlemskap för 4000kr.

Observera att vi inte fakturerar ut nästa års avgifter!

(Samtliga medlemskap köps enkelt här: https://www.sundsta.se/golf-norrtalje/ )
Kompensationsmedlemskapen kommer att säljas i golfreceptionen eller via swish efter samtal med Peter då det endast berör årets medlemmar!

Jag tar som tidigare nämnt gärna emot era personliga reflektioner och funderingar via telefon eller mail.

Följ oss gärna på Facebook för bilder och pågående projekt om vad vi gör på Sundsta!

Vi ses på Sundsta Golf
Peter Jungstedt
0175-60553
golf@sundsta.se