Månadsbrev September

Sundsta 2021-09-30
Hej igen och välkommen till september månads nyhetsbrev.

Nu märks det tydligt att hösten är på intågande. Löven gulnar och faller ner på marken, det är frost ibland samt att mörkret stoppar spelet på kvällarna.
Men banan är fortfarande i ett utmärkt skick och på helgerna är det verkligen full fart.

Just nu får jag många frågor gällande hur länge vi kommer att hålla stora banan öppen.
Planen är som jag tidigare nämnt att hålla öppet fredag-söndag en bra bit in i december om vi inte får vinter förstås.

Däremot kommer vi att stänga banan för spel måndag-torsdag inom några veckor då vi har ett flertal projekt vi vill påbörja innan det blir för mörkt och blött.

Projektet med vår robotgräsklippare fortsätter att utvecklas, de sista dagarna laddas maskinen med ”grön” el från solceller. Vi behöver utvärdera detta lite till för att säkerställa att det fungerar tillfredställande.
Jag har gjort en plan för hur många klippare vi behöver samt hur dom skall röra sig på mest effektiva sätt.
Om eller när detta blir verklighet återstår att se, men vi ser positivt på projektet.

Medlemsantalet är totalt uppe i 980 st, varav 796 st är greenfeemedlemmar

Jag får med jämna mellanrum in frågor om tävlingar. Vi på Sundsta Golf arrangerar inte några egna tävlingar av flera anledningar, den främsta är att vi vill att banan skall vara tillgänglig för alla så ofta som möjligt. Vill man anordna ”egna” tävlingar är ni välkomna att kontakta mig via mail eller telefon.

Under hösten 2020 värderades banan om i samband med ett flertal förflyttningar av tees.
Sedan dess har vi mer eller mindre känt att något inte blev rätt. Damerna är de spelare som ”straffats” hårdast av de nya tabellerna.
Men efter flera överklaganden från min sida är det nu bestämt att banan skall omvärderas helt och hållet.
Detta kommer att ske den 11/10 med ett annat värderingslag, vi hoppas såklart att siffrorna blir bättre då de flesta av oss som spelat Sundsta i modern tid kan intyga om att banan inte är så lätt som tabellerna visar.

Under de senaste veckorna har vi hunnit med att djuplufta våra greener, därefter gjorde vi en stödsådd för att till sist dressa greenerna.

Under vecka 40 har vi hyrt in samma luftsprängare som förra året, den gjorde underverk för greenerna då, och vi hoppas såklart att vi får samma effekt igen. Om vädret tillåter kommer vi att lägga ytterligare en sådd under december månad.

Gällande höstens golfspel kommer jag i början av varje vecka informera på Facebook om rådande förhållanden. Vi hoppas som sagt på en rekordlång säsong, men vädret är något vi inte kan styra över.
Tidsbokning gäller alltid på 18-hålsbanan och vi hoppas på många besökare under de helger vi har öppet.

Följ oss gärna på Facebook för bilder och pågående projekt som inom kort startas upp igen.

Vi ses på Sundsta Golf Peter Jungstedt 0175-60553 golf@sundsta.se