Månadsbrev Maj

Hej igen, hoppas att säsongen har börjat lika bra för er som för oss. 

Vi befinner oss i ett väldigt intressant väderläge just nu, april var kallt och blåsigt och nu i maj har det kommit både värme och väldigt mycket regn. 

Torsdagen den 27/5 stängdes 18-hålsbanan pga översvämning (59 mm) för första gången sedan 2004. (Under maj månad fick vi totalt ca 130 mm regn) Banan öppnades åter lördagen den 29/5. 

18-hålsbanan fortsätter att utvecklas enligt vår ambition, och vi får otroligt mycket positiv feedback från våra gäster och medlemmar. 

Vi har sakta men säkert sänkt klipphöjden på greenerna och klipper i skrivande stund på 3,6 mm med en målsättning att vara nere på 3,2 mm under sommaren. 

Vi har även påbörjat ett långsiktigt projekt att förbättra våra tees.
Det vi kommer att göra är att stänga av delar av vissa tees för att jämna ut dom samt lägga i en ny sådd. När vi öppnar den ”nya” delen stänger vi den gamla och gör samma förbättring där.
Våra tees kommer succesivt att bli jämnare och ha tätare gräsväxt vilket såklart ökar spelupplevelsen. 

Gällande våra bunkrar har vi även där en framtidsplan på hur det skall bli, dock avvaktar vi med dom ett tag till då vi prioriterar de gräsbeväxta ytorna först. 

Medlemsantalet är i nuläget 753 st varav 175 st är fullvärdiga medlemmar. 

Vi upplever vissa problem på några områden där vattnet har en förmåga att stanna kvar länge, detta pga igensatta/ trasiga dräneringar samt att marken har sjunkit ned och skapat ”skålar”.
Vi kommer tillfälligt att lägga en transportbro på hål 9 (150m från hål) för att undvika markskador.
Vi kommer även att spärra av vissa områden utmed banan med ”kätting” för att leda vagnar och framförallt golfbilar i rätt riktning. 

Jag avslutar detta brev med några uppmaningar och önskemål för ökad trivsel. 

*Tidbokning gäller ALLTID vid spel på 18-hålsbanan.
(Vår statistik bygger på antal bokade starttider och hjälper oss även att planera receptionens öppettider samt banskötsel) 

* Glöm inte bort att avboka tider eller spelare vid eventuellt bortfall. *Hjälp till att laga nedslagsmärken på greenerna.
*Lägg tillbaka uppslagen torv på fairway och ruff.
*Släng ert skräp i papperskorgarna. 

Vi hörs och ses
/ Peter Jungstedt 0175-60553 golf@sundsta.se