Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Jägarexamen Intensivkurs

23 / 09 / 2022 kl 08:00 - 25 / 09 / 2022 kl 15:00

12499,00kr

Jägarexamen på 3 dagar. På 50 minuters avstånd från Stockholm, Arlanda och Uppsala!

Välkommen att ta din jägarexamen i intensivkursformat på Sundsta Säteri!

Under tre långa och intensiva dagar från tidig morgon till sen kväll så lär vi ut teori, säker vapenhantering och skytte samt genomför samtliga prov. Därtill så talar vi om kötthantering och tillagning, oftast visar vi dig även praktiskt hur man tar ur samt flår ett vilt. Vi kikar på biotoper, vildsvin och hjortar under kursen, eftersom miljön här minst sagt är jaktlig. Besöker även en vapenbutik under helgen. Vi äter gott och skrattar mycket under våra kurser.

I priset ingår allt du behöver för att ta din examen, helpension, lån av vapen, ammunition etc. Det enda som tillkommer är litteraturen, de officiella provavgifterna som betalas till examinerande klubb, från 1300 kr (samt en ammunitionskostnad för proven). Observera att du måste studera teori ordentligt före kursen! Ordentliga förstudier ihop med vår teoridragning är vad som krävs för att bli godkänd. Klarar man inte teoriprovet får man inte skjuta upp. Boken Jägarskolan av senaste version från Svenska Jägareförbundet är boken du ska köpa. Den är anpassad för de nya avsevärt svårare digitala proven. Har du dyslexi eller andra språksvårigheter kan du genomföra teoridelen muntligt.

Är du helt ovan vid skytte eller oroar dig för skyttedelen så har vi skyttelektioner för blivande elever. Inget som är något krav alls, men ibland kan det vara skönt att få pröva på innan kursen så oron försvinner. Kontakta oss på jakt@sundsta.se eller ring för mer information

Efter kursen så har vi regelbundna träningsskytten mot lerduvor med instruktion samt en Facebookgrupp för våra fd elever där man kan ställa frågor om allt från jakt och vapen till recept eller bara diskutera olika ämnen. Våra elever har också förmånliga vapenpriser på vapenpaket från butiken ni besöker under kursen.

Vill du sedan fortsätta att lära dig mer om jakt, (jägarexamen är trots allt bara ett första steg), så kopplar vi vår jakt allt mer mot utbildning. Vi har klubbar för nya jägare, arrangerar nybörjarjakter, stycknings och viltmatlagningskurser med mera.

Provavgifter som erläggs på plats till examinerande kurs tillkommer enligt Naturvårdsverkets gällande prislista, för närvarande ca 1300 kr samt en avgift för provammunition. 

Olika momssatser förekommer:

  • Träningsskytte 6% moms
  • Kost och del i dubbelrum 12% moms
  • Teori 25% moms

Jägarexamen! Hur ska du välja arrangör & Vad är viktigt att tänka på?

Oavsett utbildningsform ska du välja en seriös arrangör med goda resultat. Kolla aktuella omdömen. Vi ligger på ett snitt på över 82% som klarar teoriprovet vid första försök, nära 100% efter ett omprov. Rikssnittet är 50%. De högsta snitten har seriösa intensivkurser som våra. Våra kurser är på tre dagar i internatsformat och det gör kursen till en upplevelse. Det bygger dock på ordentliga förstudier.

Både teori och praktik är viktigt. En del arrangörer spelar ned betydelsen av teorin av kostnadsskäl, det är inte bra. Teorin bygger grundförståelse för jakt och säkerhetstänkande. På egen hand lär man sig hur, men inte varför man gör på olika sätt. Då har man inte förstått. Om vår teoridragning skrev en elev “den bästa teoridragning jag kan föreställa mig”. Pedagogik spelar roll.

Praktiken ger dig det säkra handhavandet och förmågan att träffa. Våra instruktörer har många år av instruktion och många tusen elever bakom sig. Vi lägger mycket energi på vapenhantering och hagelskyttet under våra kurser. Mer än de flesta arrangörer. Vi skrattar mycket under kurserna. Det är viktigt för att ta udden av den nervositet som eleverna känner.

Uppskjutning. När sker den? Vad händer om du missar ett moment? Vad gör du då? Uppskjutningstider är svåra att hitta. På våra kurser genomför man samtliga prov under kursen. Ett omprov på teorin har man också möjlighet till under kursen. Missar man ett moment så gör man det provet med vår nästa kurs några veckor senare. Vi fixar alltid provtillfällen.

Efter kursen? Vi har träningskytten, utbildningsjakt, Rookieklubbar för nya jägare som ett praktiskt steg efter examen.

Avbokningsregler:

  • Vid avbokning mindre än 30 dagar före arrangemanget ska beställaren ersätta Sundsta säteri med 100% av totalbeloppet.
Summary
Event
Jägarexamen Intensivkurs 23 September
Starting on
23 september, 2022
Ending on
25 september, 2022
Description
Jägarexamen Intensivkurs 23 September
Offer Price
SEK 12499

Detaljer

Start:
23 / 09 / 2022 kl 08:00
Slutar:
25 / 09 / 2022 kl 15:00
Kostnad:
12499,00kr
Evenemang Kategori:

Biljetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Biljetter är inte längre tillgänglig
Summary
Event
Jägarexamen Intensivkurs 23 September
Starting on
23 september, 2022
Ending on
25 september, 2022
Description
Jägarexamen Intensivkurs 23 September
Offer Price
SEK 12499