Restaurang Mynta & Meliss på Sundsta Säteri (Norrtälje)

Vi på restaurang Mynta & Meliss lagar allt från grunden på här-, när- och lokalproducerade råvaror med kärlek och omtanke. Vi kan erbjuda allt från picknickkorg på cykelturen till fest, bröllop, catering, fika och lunch. I en härlig miljö och med vacker utsikt vill vi ge Er ljuvliga tillfällen och njutning för alla sinnen tillsammans med nära och kära, affärsvänner och kollegor!

Öppet varje dag från 08:00 – 16:00

Vill du boka bord, klicka här…

Morgonfika varje dag från kl 08:00
Lunchbuffé alla vardagar     105:-            kl 11:00-15:00
Lördagslunch                               145:-            kl 11:00-15:00
Söndagsbrunch                           295:-            kl 11:00-16:00

Dagens lunch i Norrtälje: Varje dag kl 11:00-16:00 serveras en lunchbuffé på Sundsta Säteri med härodlade grönsaker samt nybakat bröd. Alltid inklusive nybryggt kaffe & kaka!

Ring eller mejla gärna och hör med oss om ni önskar komma på tider utöver våra öppettider.

Fika på En Liten Smula Välkomna in på en mysig fika där allting bakas från grunden i vårt lilla konditori på Sundsta Säteri!

Smakfullt, Sundsta Säteri´s skafferi & gårdsbutiken Smakfullt Ligger i direkt närhet till restaurangen En Liten Smula på landet på Sundsta, Viltkött, Roslagprodukter, hantverk & massa godsaker!

Supernära! ” Hyper Local Soursing” som fenomenet kallas i trendsammanhang gällande ”hyper- lokalt” producerad mat & grönsaker! Vi på Sundsta Säteri & En Liten Smula är glada och stolta över att vara så nära naturen och alla råvaror som vi är. Att plocka egna äpplen till egen pressad must, äppelmos, kakor & marmelad. Att skörda så mycket egenodlade grönsaker som det går! Broccoli, blomkål, majs, brysselkål… och nu sist nu är grönkålen som vi får njuta av långt in på vintern. Till detta lägger vi till solrosor och alla vilda blommor, skogens alla bär och svampar samt krukor med härliga örter och köksgrönt, alla fläderbuskar som pryder golfbanan och nyponbuskar som ger vackra blad till rosensocker & nypon till inläggningar & slånbär…. Sist med inte minst så har vi viltkött. Att i restaurangens direkta närhet ha skogens skafferi fyllt med Kronhjort, änder, vildsvin och fasaner. Till detta en och annan duva och rapphöna- allt detta inom synhåll från spisen där det tillagas, det är ”hyper- lokalt” producerad mat så långt man kan komma tycker vi. Att vi bakar allt själva- allt från småkakor till knäckebröd & bröllopstårtor, marmelader & praliner är för oss helt naturligt och vårt sätt att visa att vi vill vara så egenproducerande som vi kan. Vi väljer råvaror efter säsong, vin som har en tanke bakom tillverkningen, kaffet efter bönan & chokladen efter plantagen & teet från rätt buskar!

Så vill vi servera det till Dig! Som vi själva vill ha det!